Administrateur, Controller

Hieronder vindt u een voorbeeld motivatiebrief voor de job: adjunct administrateur, controller.
Onderaan deze pagina kunt u deze brief downloaden in PDF formaat.


Uw Naam
Uw Straatnaam 12
1234 AB  Stadsnaam

De bedrijfsnaam
Straatnaam12
4567 CD, Stadsnaam

  Stadsnaam, 1 december 2020

 Betreft: Sollicitatie Adjunct Administrateur, Controller

Geachte heer/mevrouw,

Met veel belangstelling las ik op 30 oktober jl. uw advertentie in de NationaleVacaturebank.nl, waarin u aangeeft op zoek te zijn naar een administrateur/controller. Gezien de inhoud van de functie en de aard van uw organisatie, stel ik mijzelf graag voor deze functie beschikbaar.

Ik kan mezelf beschrijven als iemand met een grote interesse in de boekhoudkundige praktijk. Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik geleerd problemen en cijfers vanuit verschillende hoeken en op eigenzinnige wijze te benaderen. In deze periode is mij gebleken dat boekhouden een grote aantrekkingskracht op mij uitoefent en dat ik in dit vakgebied verder wil. Dat is dan ook mijn sterkste motivatie voor deze sollicitatie. Ik denk dat deze aantrekkingskracht, samen met mijn opleiding, een goede basis vormt voor succes in de vacante functie.

Uit stage- en afstudeerervaringen weet ik dat ik iemand ben die niet alleen in teamverband, maar ook individueel goed functioneert. Tijdens mijn stage bij XXX heb ik bijvoorbeeld nauw moeten samenwerken met drie medestagiaires en samen hebben we een werkstuk afgeleverd dat de beoordeling ‘uitstekend’ heeft gekregen. Mijn afstudeeropdracht heb ik daarentegen alleen moeten doen, en ook dat is mij goed afgegaan. Verder zijn de begrippen ‘nauwkeurig’ en ‘systematisch’ op mij van toepassing. Zoals blijkt uit mijn Curriculum Vitae kan ik mijzelf bovendien snel inwerken in een nieuwe omgeving en ben ik in staat onder druk prestaties te leveren.

Ik ben mij ervan bewust dat ik misschien niet over de gewenste ervaring beschik voor de functie van administrateur/controller. Daar staat echter tegenover dat ik genoeg ambitie en kwaliteiten bezit om van mijn carrière bij ### Office BV een succes te maken. Daarvan zou ik u graag in een persoonlijk gesprek willen overtuigen.

Hoogachtend,

Uw Naam

Bijlagen: Curriculum Vitae


motivatiebrief voorbeeld student (pdf)

Bij deze motivatiebrief hoort een mooi vormgegeven CV. Bekijk onze tips op: CV