Kok

Hieronder vindt u een voorbeeld motivatiebrief, voor de job: kok.
Onderaan deze pagina, kunt u deze brief downloaden in PDF formaat.


Peter Bos
Doornstraat 74
9310 Moorsel

Restaurant Lux
Kattestraat 87
9300 Aalst

Moorsel, 19 augustus 2020

Betreft: Sollicitatie kok

Geachte heer,

Ik schrijf u over de vacature van kok, die ik ontdekte op uw website van Restaurant Lux. Als kok heb ik meer dan 15 jaar werkervaring. Ook was ik betrokken bij de opstart van een restaurant met specialisatie in de Belgische keuken. Ik ben in staat om, naast een lekkere keuken, ook een team van keukenpersoneel te leiden.

Momenteel ben ik kok bij het restaurant Vijf Na Twaalf in Dendermonde, waar ik sinds 2009 werk. Een van mijn taken was om de volledige kaart opnieuw op te stellen, waardoor de verkoopomzet met zo’n 200% toenam. Naast de vaste gerechten, heb ik wekelijks nieuwe suggesties en weekmenu’s op de kaart gezet. Voor alle gerechten werkte ik een goede prijsberekening uit en deed ik de aankoop van de ingrediënten bij de verschillende leveranciers. Ook heb ik, gedurende vele jaren, divers keukenpersoneel aangeworven en opgeleid.

Ik heb er alle vertrouwen in dat ik alle vaardigheden bezit voor het bereiden van gerechten in uw restaurant. Ik kijk er naar uit om met u een gesprek te voeren omtrent deze functie als kok. U kan mij telefonisch bereiken op het nummer 0496 88 15 74, of via e-mail op bospeter@gmail.com. Ik waardeer het dat u de tijd nam om mijn motivatiebrief te lezen.

Ik kijk alvast uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groeten,

Peter Bos


motivatiebrief voorbeeld student (pdf)

Bij deze motivatiebrief hoort een mooi vormgegeven CV. Bekijk onze adviezen op: CV