Financiële analist

Hieronder vindt u een voorbeeld motivatiebrief, voor de job: financiële analist.
Onderaan deze pagina, kunt u deze brief downloaden in PDF formaat.


Ruben Janssens
Brusselstraat 45
1850 Grimbergen

KBC Bank
T.a.v. Hannes De Hond
Havenlaan 2
1080 Brussel

Grimbergen, 20 juli 2020

Betreft: Sollicitatie financiële analist KBC Bank

Beste heer De Hond,

Mijn naam is Ruben Janssens en ik ben in het bezit van een master in de bedrijfskunde, dewelke ik heb behaald aan de Vrije Universiteit Brussel in het jaar 2015. Met deze sterke financiële academische achtergrond en 3 jaar ervaring in financieel advies en analyse bij Belfius Bank, schrijf ik u om mijn interesse te uiten om lid te worden van het team van financiële analisten bij KBC Bank.

Tijdens de 3 jaar dat ik werkte bij Belfius Bank, maakte ik deel uit van een team dat de investeringen van ongeveer 100 klanten beheerde. Mijn rol omvatte zowel analyse als advisering. Op basis van mijn persoonlijke analyse voor elke klant hebben mijn team en ik financiële strategieën voor de klant uitgewerkt, waarna we de klant hebben geadviseerd om op een juiste manier te handelen.

Gedurende het laatste jaar bij Belfius Bank was ik ook verantwoordelijk voor het begeleiden van 4 junior analisten. Hun aanhoudende succes bevestigen mijn managementcapaciteiten, die ik bij uw bedrijf hoop te gebruiken. Door mijn ervaring in financiële analyse, zijn mijn vaardigheden zeer overdraagbaar en kan ik me met weinig of geen opleiding gemakkelijk aanpassen aan uw bedrijf.

Aangezien uw klantenbestand sterk lijkt op het klantenbestand waarmee ik veel ervaring heb, heb ik er alle vertrouwen in dat ik uw team vanaf dag 1 naadloos kan leiden. Ik zou graag met u over mijn ervaring willen praten en de waarde die ik kan toevoegen aan uw bedrijf. U kan mij altijd bereiken op het nummer 0474 12 23 45 of via het e-mailadres ruben@janssens.be.  

Met vriendelijke groeten,

Ruben Janssenss


motivatiebrief voorbeeld student (pdf)

Bij deze motivatiebrief hoort een mooi vormgegeven CV. Bekijk onze adviezen op: CV