Ontslagbrief voorbeeld

Je staat op het punt om jouw ontslag in te dienen of je denkt er in ieder geval sterk over na? Hoe moet je jouw ontslag op een juridisch correcte wijze schriftelijk duidelijk maken?

Met een ontslagbrief natuurlijk! Het is een delicaat papiertje waar je veel mee beslist. Net om deze reden helpen we jou graag met ons ontslagbrief voorbeeld.  Hieronder leggen we kort en bondig uit wat vereist is in een ontslagbrief en hoe je dit best formuleert. Om deze puntjes ook in praktijk om te zetten hebben we hieraan een voorbeeld ontslagbrief toegevoegd.

Ontslagbrief: noodzakelijke punten

Een aantal belangrijke punten moeten in een ontslagbrief vermeld worden om van een juridisch correct ontslag te kunnen spreken:

  • Beide partijen:
    • Jouw eigen naam + achternaam en adres
    • Bedrijfsnaam en adres van de hoofdzetel in eigen land
  • Datum waarop je de ontslagbrief verstuurt of aflevert
  • Duur van de opzeggingstermijn
  • Het doel van de ontslagbrief: duidelijk vermelden dat je je arbeidsovereenkomst wil beëindigen
  • Je handtekening

Dit zijn de verplichte elementen die je in je ontslagbrief dient te vermelden. Uiteraard kan je hierbij zelf nog uitleg of een dankwoord aan toevoegen. Hieronder kan je een kort voorbeeld ontslagbrief terugvinden. Bekijk het zeker eens en stel zelf uw eigen ontslagbrief op. Daarnaast kan je meteen gebruik maken van onze motivatiebrief voorbeelden of uitleg over hoe je een CV moet opstellen. Neem terug de touwtjes in handen en begin met een schone lei.

Voorbeeld ontslagbrief

Een ontslagbrief voorbeeld kunt u downloaden op onze ontslagbrief website. U vindt daar een voorbeeld in Word of Pdf formaat.

Download ontslagbrief voorbeeld

De ontslagbrief is geschreven, nu kan je op zoek naar een nieuwe boeiendere uitdaging. Ons voorbeeld motivatiebrief en CV voorbeeld kan je op weg helpen om op een spontane en juiste manier te solliciteren.