Administratief medewerker

Hieronder vindt u vier voorbeeld motivatiebrieven voor de job: administratief medewerker.
Onderaan deze pagina kunt u deze brieven downloaden in PDF formaat.


Voorbeeld 1

Uw Naam
Uw Straatnaam 12
1234 AB  Stadsnaam

De bedrijfsnaam
Straatnaam12
4567 CD, Stadsnaam

                                                                                                                                     Stadsnaam, 1 december 2020

 Betreft: Administratief Medewerker voorbeeld 1

Geachte heer / mevrouw,

In de krant van zaterdag 2 juni jl. las ik dat u een vacature heeft voor een administratief medewerker in de vakantieperiodes. Op die baan wil ik bij dezen graag solliciteren.

Mijn naam is Manuela Schmitz en ik ben 18 jaar. Ik kom uit Duitsland. Het afgelopen jaar heb ik bij het ROC Midden-Brabant de Schakelcursus Administratie gedaan. Tevens heb ik een cursus tekstverwerken in Word7 en veel Nederlandse lessen gevolgd. Op dit moment beheers ik het Nederlands redelijk goed. Op 15 juni neem ik deel aan het Staatsexamen Nederlands als tweede taal.

Volgend jaar ga ik de opleiding voor administratief medewerker volgen. Zoals u in mijn c.v. kunt zien heb ik dit jaar al stage gelopen, maar ik zou graag meer praktijkervaring opdoen. Bovendien kwam ik er tijdens mijn stage achter dat ik het werken op een kantoor heel erg leuk vind. Omdat u veel contacten heeft met het Duitse moederbedrijf, lijkt het me een voordeel dat ik de Duitse taal vloeiend spreek.

Ik hoop dat u mij uitnodigt voor een persoonlijk gesprek.

Hoogachtend,

Manuela Schmitz

Bijlage: Curriculum Vitae


Voorbeeld 2

Uw Naam
Uw Straatnaam 12
1234 AB  Stadsnaam

De bedrijfsnaam
Straatnaam12
4567 CD, Stadsnaam

 Stadsnaam, 1 december 2020

Betreft: Sollicitatie Administratief Medewerker voorbeeld 2

Geachte heer/mevrouw,

In de Flevopost kwam ik uw advertentie tegen, waarin staat dat u op zoek bent naar een administratief medewerker / kwaliteitsmedewerker HKZ.

Het genoemde takenpakket past goed bij mijn vaardigheden en vind ik aantrekkelijk omdat het zo gevarieerd is. Bovendien spreekt de werkwijze van uw centrum, zoals ik die op uw website ben tegengekomen, me bijzonder aan (vanuit een christelijke overtuiging bezig zijn met professionele hulpverlening aan kinderen en volwassenen). Ik zou daarom graag voor deze vacante functie in aanmerking komen.

Bij mijn huidige werkgever, ###, houd ik mij bezig met de abonnementenregistratie voor het ###, met facturatie en met het bijhouden van de website. Ook het verlenen van service naar de lezers toe hoort tot mijn takenpakket. Om bedrijfseconomische redenen loopt mijn contract bij dit bedrijf per 1 oktober af, zodat ik nu op zoek ben naar een nieuwe, passende werkkring.

Wat mijn kennis en vaardigheden betreft: ik kan goed overweg met Outlook, Word, Excel en Minox en ik ben zeer nauwkeurig van aard. Met zelfstandig werken heb ik geen enkele moeite, maar ik werk ook graag in teamverband. Verder ben ik in het bezit van een Mbo-diploma. Mocht dat nodig zijn, dan ben ik natuurlijk altijd bereid aanvullende cursussen te volgen. Voor uitgebreidere gegevens verwijs ik u naar mijn Curriculum Vitae, dat ik als bijlage bij deze brief heb gevoegd.

Graag zou ik de kans krijgen mijn sollicitatie mondeling toe te lichten.

Hoogachtend,

Uw Naam

Bijlagen: Curriculum Vitae


Voorbeeld 3

Uw Naam
Uw Straatnaam 12
1234 AB  Stadsnaam

De bedrijfsnaam
Straatnaam12
4567 CD, Stadsnaam

 Stadsnaam, 1 december 2020

 Betreft: Sollicitatie Financieel Administratief Medewerker voorbeeld 3

Met deze brief wil ik mijn interesse kenbaar maken voor de onlangs ontstane vacature van financieel-administratief medewerker. De veelzijdigheid van het takenpakket van deze functie spreekt mij zeer aan. Na ruim een jaar ervaring als crediteurenmedewerker wil ik graag de kans aangrijpen om mij verder te ontwikkelen.

Tijdens mijn opleiding aan de MEAO heb ik een brede administratieve kennis opgedaan. In mijn huidige functie is bovendien mijn kennis van en interesse in de vastgoedsector enorm versterkt. Daarnaast heb ik in deze functie geleerd om nauwkeurig en zelfstandig te werken. Ik ben me scherp bewust van het belang daarvan, want het niet of te laat betalen van rekeningen kan grote gevolgen hebben. Ten slotte heb ik het afgelopen jaar geleerd om op een efficiënte wijze en onder druk te presteren, bijvoorbeeld bij afwezigheid van collega’s.

Het lijkt mij een uitdaging om aan de slag te gaan als financieel-administratief medewerker. Ik zou het dan ook op prijs stellen als ik een gesprek met u mag aangaan over de bijdrage die ik zou kunnen leveren aan ons bedrijf. In mijn cv, dat ik als bijlage meestuur, vindt u aanvullende gegevens over mijn achtergrond, opleiding en werkervaring.

Hoogachtend,

Uw Naam

Bijlagen: Curriculum Vitae


Voorbeeld 4

Uw Naam
Uw Straatnaam 12
1234 AB  Stadsnaam

De bedrijfsnaam
Straatnaam12
4567 CD, Stadsnaam

Stadsnaam, 1 december 2020

Betreft: Sollicitatie Medewerker Administratie voorbeeld 4

Geachte heer/mevrouw,

Via deze brief wil ik u laten weten dat ik grote belangstelling heb voor de functie van medewerkster bedrijfsadministratie binnen uw organisatie. Als deze functie vrij zou komen, wil ik er graag op solliciteren.

De eerste keer dat ik met het vak bedrijfsadministratie te maken heb gekregen, was tijdens de opleiding Voeding aan het Clusius College in Alkmaar. Ik ben zo enthousiast geworden over dit vak dat ik aansluitend de opleiding Basiskennis Boekhouden en Computerboekhouden ben gaan volgen bij Scheidegger Opleidingen in Zaandam. Van die opleiding heb ik een paar maanden geleden mijn diploma behaald.

Mijn persoonlijke eigenschappen zijn ‘gemakkelijk in de omgang’ en ‘nauwkeurig’. Die laatste eigenschap is natuurlijk ook de reden dat ik me zo aangetrokken voel tot het vak bedrijfsadministratie. Verder is contact met anderen voor mij belangrijk. Ik werk dan ook het liefst in een team.

In de bijlage bij deze brief vindt u mijn Curriculum Vitae, met meer gegevens over mijn achtergrond en opleiding. Toch kunnen mijn CV en brief niet meer dan een eerste indruk geven. Ik zou het daarom prettig vinden als u mij wilt ontmoeten voor een persoonlijk gesprek, waarin ik u meer over mezelf kan vertellen.

Hoogachtend,

Uw Naam

Bijlage: Curriculum Vitae


motivatiebrief voorbeeld student (pdf)
Voorbeeld 1
motivatiebrief voorbeeld student (pdf)
Voorbeeld 2
motivatiebrief voorbeeld student (pdf)
Voorbeeld 3
motivatiebrief voorbeeld student (pdf)
Voorbeeld 4

Bij deze motivatiebrief hoort een mooi vormgegeven CV. Bekijk onze tips omtrent het cv op: CV