CV voorbeeld: Wat vermeld ik?
Weet je ook niet hoe of waar te starten?
Een goed CV kan goud waard zijn! Het is een samenvatting van een persoon zijn levensloop, zowel professionele als andere informatie. Wanneer je gaat solliciteren wordt verwacht dat je dit document kan voorleggen.

Maar hoe ziet een goede CV eruit en vooral wat staat erin? Hieronder geven we een voorbeeld CV weer, omdat een goed voorbeeld zoveel meer zegt dan uitleg over hoe je het zou moeten doen.

De onderdelen

Het CV bestaat uit verschillende onderdelen en heeft meestal een vrij vaste structuur. Een goede CV bestaat maximaal uit twee pagina’s en schetst kort de levensloop van een persoon. De structuur bestaat uit: Persoonlijke gegevens – Onderwijs en opleidingen – Andere relevante ervaringen – Vaardigheden en competenties – Persoonlijke informatie.

1.       Persoonlijke gegevens

  • Naam
  • Adres
  • Gsm
  • E-mail
  • Nationaliteit
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats

Tip: een foto kan maar zeker geen verplichting. Bij het opstellen van een CV wordt het zelfs afgeraden.

2.       Onderwijs en opleidingen

Instelling – Richting (Telkens voor elke opleiding die je volgde deze twee begrippen aanhalen.) Haal eerst het diploma aan dat je het laatste behaalde, eindig met je middelbare school. Noteer ook relevante andere opleidingen zoals je rijbewijs, ook het onderwerp van je Master- of Bachelorproef kan interessant zijn.

Tip: noteer telkens de periode waarin je de richting volgde of het diploma behaalde
3.       Werkervaringen
Welke werkervaring heb je al opgedaan voorheen, bij welk bedrijf en wat deed je daar precies? Volgde je een stage of studeerde je in het buitenland? Zette je je in voor het goede doel?

Tip: kies enkel voor relevante ervaringen en blijf to the point, overbodige informatie kan het geheel langdradig maken.

4.       Vaardigheden en competenties
Welke talen beheers je?
Welke software kennis heb je?
Heb je uitzonderlijke realisaties verwezenlijkt?

Tip: geef aan op welk niveau je het beheerst, zo val je op een eventueel gesprek ook niet door de mand. Toon hier duidelijk je motivatie en competenties, net zoals in je motivatiebrief.
Voorbeeld maakt alles duidelijk

Gebruik een goede template dat in het oog springt bij de toekomstige werkgever. Kies de juiste kleurstelling dat bij de functie past. Bekijk de vele voorbeelden die beschikbaar zijn om te downloaden in het cv overzicht. Je kan dan meteen deze template in “Word” formaat downloaden voor eigen gebruik.

We zouden het op prijs stellen al u onze motivatiebrief facebookpagina liked, alvast bedankt.