Motivatiebrief voorbeelden

Wij willen je zo goed mogelijk helpen bij het opstellen van jouw best mogelijke motivatiebrief. Hiervoor hebben we het voor jou mogelijk gemaakt om enkele motivatiebrief voorbeelden in te kijken.

Deze voorbeeld motivatiebrieven moeten je helpen in het proces om zelf een sterke en overtuigende tekst op te stellen.

Tips & voorbeelden

We hebben al enkele tips aangehaald hoe je best je motivatiebrief kan opstellen.
Lees deze zeker eens door voor je aan je definitieve versie begint. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van verschillende soorten situaties waarin je een motivatiebrief zou kunnen nodig hebben.

Wij bieden deze motivatiebrieven aan als voorbeeld. Ga ze niet letterlijk kopiëren want dat zal je niets opleveren!

  • Een voorbeeld motivatiebrief is vooral opgesteld voor de werkzoekenden onder ons die zich een beeld willen scheppen hoe ze best motiveren waarom ze net die job en geen andere willen.
  • Ben je een student? Heb je dringend wat geld nodig en zoek je een vakantiejob maar vraagt elk bedrijf steeds weer een motivatie op te stellen?
    Dan hebben wij voor jou een standaard motivatiebrief voorbeeld voor een student opgesteld waar je mee aan de slag kan.
  • Vele studenten dienen ook in hun studentencarrière praktijkervaring op te doen binnen een bedrijf tijdens hun stage. Hiervoor dien je zeker ook gemotiveerd over te komen of geen enkele onderneming of instelling zal je graag zien komen.
    Hiervoor hebben we een pracht exemplaar van een motivatiebrief voorbeeld voor stage opgesteld.

Heb jij ook een goede input over hoe je best een motivatiebrief opstelt? Of heb je een mooi motivatiebrief voorbeeld, ontslagbrief voorbeeld of CV voorbeeld? Laat het ons weten dan kunnen wij het hier anoniem publiek maken en op die manier mensen helpen bij het maken van een kwalitatief hoogstaande motivatiebrief.